Aanbod

“The only way out, is the way in”
~ Cliff Richards

Mijn benadering

Ik hecht veel waarde aan het opbouwen van een warme relatie met de cliënt, waarbinnen je je veilig voelt. Mijn aanpak is praktisch, spiritueel, betrokken en liefdevol. Door mijn intuïtief vermogen ben ik in staat om met jou snel en adequaat naar de kern van het probleem te gaan en de voor jou beste weg naar oplossing, inzicht en heling aan te reiken. Aan je stem kan ik op bepaalde momenten horen hoe je je voelt en wat er doorheen klinkt.

De kracht van de behandelingen zit in de combinatie van mijn eigen houding die zo open mogelijk is. Ik nodig je uit om alles wat je belangrijk vindt met me te bespreken. Ik ga te werk met heel mijn hart en aandacht en zet humor en luchtigheid in. Ik ben aanwezig en luister goed. Ik ben ervan overtuigd dat je alle hulpbronnen al in je hebt om elk probleem los te laten.
Indien nodig maak ik gebruik van bijvoorbeeld elementen uit de cognitieve gedragstherapie, waarbij je grip leert krijgen op gedachten, overtuigingen, gevoelens en gedragingen.
Naast technieken uit motiverende gespreksvoering en geweldloze communicatie, kan ik ook werken met geleide meditatie, stem-, zang- en ademoefeningen, healing, reading, coaching en counselingstechnieken.
Ik kan EMDR en het Safe Sound Protocol (dit is een muziektherapie) inzetten bij trauma, en ernstige stress en gevoelens van onveiligheid.

Lichaamsgerichte psychotherapie

Afhankelijk van je hulpvraag kan ik een traject inzetten waarbij jeugdervaringen een centrale plaats innemen. Elk mens is in het diepst van zijn/haar wezen goed en heeft een liefdevol hart. Al vanaf de geboorte hebben we geleerd ons hart tegen negatieve gevoelens, pijn en teleurstelling te beschermen. We brengen als het ware een pantser aan met spierspanningen en chronische spiercontracties als gevolg. De lichaamsenergie die normaal gesproken vrij stroomt, raakt geblokkeerd, ook wel energieblokkades genoemd.Deze gestagneerde energie kan een verregaande vervreemding van jezelf tot gevolg hebben en kan een rem vormen op je levenslust, op creativiteit en expressie.

Lichaamsgerichte psychotherapie maakt je bewust, zet je lichaam in beweging en heft energieblokkades in je lichaam op, zodat je beter met jezelf en je gevoelens in contact komt.
Lichaamswerk bestaat o.a. uit oefeningen om te ademen, te gronden, te laden, te ontladen, te begrenzen, contact te maken en expressie te geven.