The Therapy Club

The Therapy Club:

De Therapy Club organiseert laagdrempelige bijeenkomsten, waar emoties worden onderzocht, onder begeleiding van professionele therapeuten in o.a. Amsterdam.

Basic Therapy is een vorm van emotionele fitness, waarbij je leert om je eigen emoties te verkennen en te benoemen en hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Je ziet hoe andere mensen dat doen – waaronder de aanwezige therapeuten – en je mag meedoen op een manier die voor jou goed voelt.

Hoe ziet een sessie eruit?

Basic Therapy duurt ongeveer 2 uur en elke sessie heeft een vaste en herkenbare opzet. Ongeacht waar en wanneer je aan een sessie deelneemt. Aan het begin van iedere sessie wordt kort iets uitgelegd over Basic Therapy, gevolgd door een geleide meditatie.

Vervolgens wordt een check-in gedaan waarin je de ruimte hebt om te delen wat je bezighoudt, zonder dat anderen daarop ingaan. Hierbij werken we niet aan een oplossing, maar leren we te zijn met wat zich aandient in jou. Belangrijk hierbij is dat je iets mag delen, je moet niets. Tenslotte zal er aan de hand van uiteenlopende vormen in kleinere groepjes verder gewerkt worden.

Elke sessie wordt begeleid door een Therapy Club Host. Hij of zij wordt ondersteund door een of twee andere therapeuten. De therapeuten zijn gelijkwaardig aan de cliënten en doen zelf ook steeds mee.

Voor meer informatie of deelname zie ook: www.thetherapyclub.nl